Oplaadbare hoofdlampen

Een beetje extra verlichting is in veel situaties geen overbodige luxe. Dit geldt zowel voor hobby’s als voor andere bezigheden. In het donker heb je vaak geen hand vrij om extra licht bij te schijnen, of het is onhandig om dit te doen. Een oplaadbare hoofdlamp maakt een eind aan deze situaties. Met een extra lichtbron op je hoofd sport of klus je bijvoorbeeld een stuk gemakkelijker en tegelijkertijd ook veiliger. Geen gedoe meer met zaklampen waardoor je niet je handen vrij hebt. Iemand inschakelen om een lamp voor je vast te houden is ook niet meer nodig. Een oplaadbare hoofdlamp zorgt voor vlotheid én veiligheid. Maak hieronder direct je keuze of lees eerst de extra informatie.

Het gebruik tijdens het klussen

Klussen is voor de meeste van ons geen alledaagse bezigheid. Ook al heb je geen twee linkerhanden, vaak is toch wat extra inspanning nodig. Plus concentratie. Die wil je het liefst natuurlijk op de handeling zelf richten in plaats van op allerlei bijzaken, zoals het vasthouden van een loop- of zaklamp. Terwijl je met een lamp in de ene hand staat, probeer je met je andere hand een meetlint te hanteren. Keer op keer een lastige uitdaging. Of denk bijvoorbeeld aan een spijker in de muur slaan. Een van de meest eenvoudige handelingen tijdens het klussen. Maar wel een waarvoor je twee handen nodig hebt. In dat geval komt een oplaadbare hoofdlamp goed van pas. Deze zorgt ervoor dat jij je handen helemaal vrij hebt. Hierdoor kun je je dus helemaal focussen op de klus die moet gebeuren. Ze zijn niet alleen handig tijdens het klussen in de avond maar ook in de kelder, de garage of een willekeurige donkere hoek in huis. Situaties waarbij wat extra verlichting goed uitkomt.

Meer zicht tijdens het sporten

Mensen die een gezonde levensstijl nastreven, ontdekken op enig moment het buitensporten. Waar voorheen bijna iedereen in de sportschool zwoegde, gaan steeds meer mensen naar buiten. Iets waarmee je jezelf weer helemaal kunt opladen. Maar vooral gedurende het najaar en de winter ben je vaak noodgedwongen je sportieve activiteiten in het donker uit te voeren. De dagen zijn kort en tegen de tijd dat je van je werk naar huis reist, valt de schemering al. Vaak nemen sporters voorzorgsmaatregelen om gezien te worden door andere weggebruikers. Denk aan jassen met reflecterende vakken of reflecterende losse banden die je bijvoorbeeld om je arm bindt. Maar het is minstens van even groot belang om zelf goed te kunnen zien. Ook hier biedt de oplaadbare hoofdlamp de oplossing. Misschien heb je zelf tijdens het joggen wel eens een laaghangende tak in je gezicht gekregen. Zag je die plas modder over het hoofd of reed je tijdens het mountainbiken over een flinke steen heen. Aanvullende verlichting zorgt ervoor dat jij prima zicht hebt op de weg.

Op de camping

Ook tijdens kampeervakanties is het een ideaal hulpmiddel. Tenzij je op een luxe vijfsterrencamping verblijft, is het ’s nachts toch echt noodzakelijk om je buiten in het donker te begeven wanneer je naar het toilet wilt. Des te vaker je op de camping staat, des te beter ken je de weggetjes natuurlijk. Maar dat neemt niet weg dat het in het donker alsnog lastig is om de weg te zien. Of om niet te struikelen. Zeker als je kiest voor een gezellige natuurcamping kun je ervan uitgaan dat niet alle wegen even netjes zijn aangeharkt. Iets dat natuurlijk een geheel eigen charme heeft, maar dat je ’s avonds verder niet op mag breken. Met een oplaadbare hoofdlamp is dit potentiële probleem zo verholpen. Als je ervoor zorgt dat je hem direct naast je in de tent neerlegt, kun je hem meteen opzetten en al in de tent gebruiken. Want ook daar is het zicht lang niet altijd ideaal. Doordat je de lichtbron op je hoofd draagt, schijnt het licht altijd in de richting waar je kijkt. Wil jij er eentje kopen? Vergeet hem dan ook vooral niet op je lijst met spullen te zetten die je altijd op vakantie mee wil nemen.

De mogelijkheden van een oplaadbare hoofdlamp

Dit is niet zomaar een simpel lampje dat je op je hoofd draagt. De meeste hebben namelijk ook nog eens verschillende opties. Zo is deze vaak in hoogte verstelbaar. Sommigen zijn ook nog eens zwenkbaar, wat inhoudt dat je handmatig de richting waarin het licht schijnt kunt aanpassen. En dat komt bij veel activiteiten goed van pas. De soorten die je op onze webpagina vindt, betreffen bijna altijd een oplaadbare hoofdlamp met accu. Wil je het product ook buiten in de regen kunnen gebruiken? Zoek dan op de functie waterbestendig. En wil je de lichtsterkte kunnen reguleren? Dan zoek je eenvoudig naar een model met een dimfunctie. Wat een fijne bijkomstigheid is, is dat vrijwel elk type uitgerust is met een ledlamp. Wat enerzijds inhoudt dat deze zuinig is en dus niet snel leeg raakt, en anderzijds dat ze ook milieuvriendelijk zijn. Twee vliegen in één klap dus! Zoek jij als sporter, kampeerder of klusser wat extra licht tijdens je bezigheden? Dan vind je hier de geschikte oplaadbare hoofdlamp.

Vragen en advies

Wij hebben veel verschillende types oplaadbare hoofdlamp in ons assortiment. Heb je vragen over een artikel, over welke van onze sets te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "Lampen besteld. Keurig op tijd en netjes verpakt geleverd." 9,2
Prima "Goede prijzen, Snelle levering, Retour zonder problemen." 9,3
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links