Led Lenser hoofdlamp

Wil je een zaklamp gebruiken, maar je handen vrijhouden? De Led Lenser hoofdlamp is het ideale hulpmiddel wanneer je spullen zoekt in een donkere kast. Door in de richting te kijken waar je licht nodig hebt, schijn je met de lamp bij. Dit merk is één van de meest toonaangevende producenten in zaklampen en hoofdlampen. Ze staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en kunnen gebruikt worden voor diverse doeleinden. Het wereldwijde gebruik door hulpdiensten, beveiligers, duikers, klussers, automonteurs en zelfs voor de extreme buitensport spreekt in deze boekdelen. Ongeacht je beroep of hobby er is altijd wel een bijpassend model te vinden van Led Lenser.

Verstelbare Led Lenser hoofdlamp

Als je de Led Lenser hoofdlamp gebruikt tijdens het sporten, dan is het fijn als deze goed blijft zitten. Je wilt niet dat hij afzakt wanneer je een sprintje trekt. Bij het maken van de aankoopkeuze is het slim om te checken of de hoofdband verstelbaar is. De hoofdband is eventueel verstelbaar met een schuifband. Naast een verstelbare hoofdband zijn er enkele modellen waarbij je de lichtbron in hoogte kunt verstellen. Dit is handig wanneer je in het donker een wandeltocht maakt door het bos. Door de hoofdlamp naar beneden bij te stellen zie je veel beter wat er op de grond ligt. Zo voorkom je dat je over losliggende takken struikelt. Een verstelbare uitvoering is ook handig als verlichting nodig is voor de automonteur. Bijvoorbeeld wanneer je een onderdeel extra wilt bijschijnen terwijl je onder de auto ligt. Let dus op extra functies waar een hoofdlamp over kan beschikken. Helaas hebben lang niet alle hoofdlampen de mogelijkheid om de lichtbron in hoogte te verstellen.

Oplaadbare accu of op batterij?

Voor de voeding kun je kiezen voor een oplaadbare accu of een batterij. Bij incidenteel gebruik zijn batterijen de beste keuze. De versies op batterijen zijn voordeliger in aanschaf. De batterijen werken altijd en je kunt hem meteen gebruiken als het nodig is. Haal wel altijd de batterijen eruit bij langdurig niet gebruiken. Je voorkomt zo dat de batterijen leeglopen. Is intensiever gebruik de bedoeling? Het is dan de investering waard om een model met oplaadbare accu aan te schaffen. Een oplaadbare accu is voordeliger in gebruik. Het enige waar je op moet letten is dat je dus bijtijds opnieuw moet opladen. De accu is niet verwisselbaar, dus eenmaal leeg dient eerst de accu weer opgeladen te worden. Zorg er dus voor dat je accu voldoende is opgeladen of maak gebruik van een Powerbank om de accu bij te laden. Vooral als je een tijdje op expeditie in de natuur bent, kan een Powerbank uitkomst bieden.

Led Lenser hoofdlamp met rode led

Optioneel kom je bij de duurdere uitvoeringen een extra rood lampje tegen. Deze is niet standaard ingeschakeld, maar kan je wel aanzetten. Als je in het donker een expeditie maakt door het bos met anderen is dit een handige optie. Het menselijk oog is ingesteld op de kleur rood. In het donker kunnen we rood veel beter onderscheiden. Een ander voordeel is dat de kleur je niet zal verblinden. Je kan samen met een groep op expeditie gaan en elkaar in het donker sneller terugvinden dankzij de rode kleur. Eventueel kan je in nood de aandacht van je groep trekken. Het laten knipperen is ook een optie. Let wel op dat je dit alleen tijdens een expeditie in het bos doet. In het verkeer is het niet toegestaan om verlichting te laten knipperen omdat dit te veel wegheeft van een zwaailicht. Fietsverlichting mag überhaupt niet knipperen bij deelname aan het verkeer, ook al is dit wel mogelijk.

Aantal lumen - Hoeveel licht is nodig?

Je ziet een verschil in lumen per model. Lumen geeft aan hoeveel licht er geproduceerd wordt. Er zijn uitvoeringen met 160 lumen, maar ook met 300 lumen. De lichtopbrengst is afhankelijk van de situatie waarbij je de hoofdlamp gaat gebruiken. Als je als automonteur werkt is 100 lumen bijvoorbeeld ruim voldoende. Bij gebruik in de natuur tijdens een expeditie, dan ga je buiten de begaande paden. Hier is meestal geen verlichting. Het is dan fijn als de omgeving goed zichtbaar is. Een minimum van 200 lumen is hierbij het advies. De reikwijdte neemt ook toe als je voor een hoger aantal lumen kiest. Het enige nadeel van een sterkere uitvoering is het gewicht. Voor een sterkere lichtbron is een zwaardere accu nodig. Je sleept dus meer gewicht met je mee wanneer je een hoofdlamp met 300 lumen vergelijkt met 220 lumen.

Extra opties Led Lenser hoofdlamp

Bij de luxe uitvoeringen kom je extra opties tegen. Een extra optie die je tegenkomt is een ingebouwde ledlamp of Power LED. De laatste is een recentere generatie lampen. Normaal maken lichtgevende diodes gebruik van een lage stroomsterkte. Bij Power LED maakt deze gebruik van een hogere stroomsterkte en is de lichtopbrengst hoger. Het nadeel is echter de hogere warmteafgifte. Bij deze fellere lichtbronnen wordt daarom een koelplaat ingebouwd om de warmte af te voeren. Zo houd niet alleen jij je hoofd koel. Een andere optie is waterbestendigheid. Als je de lamp gebruikt tijdens trektochten door de natuur, dan is het niet altijd mooi weer. Het is dan absoluut niet fijn als deze kapot gaat door de regen. Vocht en elektriciteit zijn immers geen vrienden van elkaar. Vooral voor buitensporters is deze functie belangrijk om op te letten. Een andere handige functie is de dimfunctie. Met de dimfunctie kan je de lichtopbrengst handmatig regelen. Door de lichtbron te dimmen verbruik je minder stroom. Allemaal zaken om rekening mee te houden bij de aankoop.

Vragen en advies

Kies de Led Lenser hoofdlamp die je nodig hebt en ontdek de vele praktische mogelijkheden! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een Led Lenser product? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "Lampen besteld. Keurig op tijd en netjes verpakt geleverd." 9,2
Prima "Goede prijzen, Snelle levering, Retour zonder problemen." 9,3
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links