Led Lenser hoofdlamp

Wil je graag een zaklamp gebruiken, maar je handen vrijhouden? De LED Lenser hoofdlamp is het ideale hulpmiddel als je spullen zoekt in een donkere kast. Door in de richting te kijken waar je licht nodig hebt schijn je met de lamp bij. LED Lenser is één van de meest toonaangevende producenten in zaklampen en hoofdlampen. Ze staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en kunnen gebruikt worden voor diverse doeleinden. De LED Lenser hoofdlamp wordt wereldwijd gebruikt door hulpdiensten, beveiligers, duikers, klussers, automonteurs en zelfs voor de extreme buitensport. Ongeacht je beroep of hobby er is altijd wel een bijpassende hoofdlamp te vinden van LED Lenser.

Verstelbare LED Lenser hoofdlamp

Als je de LED Lenser hoofdlamp gebruikt tijdens het sporten, dan is het fijn als deze goed blijft zitten. Je wilt niet dat de lamp afzakt als je een sprintje trekt. Bij het uitzoeken van een nieuwe LED Lenser hoofdlamp is het slim om te checken of de hoofdband verstelbaar is. De hoofdband is eventueel verstelbaar met een schuifband. Naast een verstelbare hoofdband hebben een aantal modellen waarbij je de lamp in hoogte kunt verstellen. Dit is handig als je bijvoorbeeld in het donker een wandeltocht maakt door het bos. Door de hoofdlamp naar beneden bij te stellen zie je veel beter wat er op de grond ligt. Zo voorkom je dat je over losliggende takken struikelt. Een verstelbare LED Lenser hoofdlamp is ook handig als je de verlichting nodig hebt als automonteur. Bijvoorbeeld als je een onderdeel extra wilt bijschijnen terwijl je onder de auto ligt. Let dus op extra functies waar een hoofdlamp over kan beschikken. Helaas hebben lang niet alle hoofdlampen de mogelijkheid om de lamp in hoogte te verstellen.

Oplaadbare accu of op batterij?

Bij de LED Lenser hoofdlamp kan je kiezen voor een oplaadbare accu of een batterij. Als je de lamp slechts een paar keer per jaar gebruikt, zijn batterijen de beste keuze. De hoofdlamp op batterijen is voordeliger in aanschaf. De batterijen werken altijd en je kan de lamp meteen gebruiken als het nodig is. Haal voor de zekerheid wel de batterijen eruit als je de lamp een lange tijd niet gebruikt. Je voorkomt zo dat de batterijen leeglopen. Ga je de LED Lenser hoofdlamp vaker gebruiken? Het is dan de investering waard om een hoofdlamp met oplaadbare accu aan te schaffen. Een oplaadbare accu is voordeliger in gebruik. Het enige waar je op moet letten is dat de LED Lenser hoofdlamp oplaadbaar is, waardoor je dus bijtijds opnieuw moet opladen. De accu is niet verwisselbaar, dus eenmaal leeg heb je niets aan de hoofdlamp. Zorg er dus voor dat je accu voldoende is opgeladen of maak gebruik van een Powerbank om de accu bij te laden. Vooral als je een tijdje op expeditie in de natuur bent, kan een Powerbank uitkomst bieden.

LED Lenser hoofdlamp met rode led

Optioneel kom je bij de duurdere LED Lenser hoofdlamp een rood Led lampje tegen. Deze is niet standaard ingeschakeld, maar kan je wel aanzetten. Als je in het donker een expeditie maakt door het bos met anderen is een rode LED lamp een handige optie. Het menselijk oog is ingesteld op de kleur rood. In het donker kunnen we rood veel beter onderscheiden. Een ander voordeel is dat de kleur je niet zal verblinden. Je kan samen met een groep op expeditie gaan en elkaar in het donker sneller terugvinden dankzij de rode kleur. Eventueel kan je met de LED Lenser hoofdlamp in nood de aandacht van je groep trekken. Het is mogelijk om de lamp te laten knipperen. Let wel op dat je dit alleen tijdens een expeditie in het bos doet. In het verkeer is het niet toegestaan om LED te laten knipperen omdat dit te veel wegheeft van een sirene. Fietsverlichting mag überhaupt niet knipperen als je deelneemt in het verkeer, ook al is dit wel mogelijk.

Aantal lumen per hoofdlamp

Bij de LED Lenser hoofdlamp zie je een verschil in lumen per lamp. Lumen geeft de sterkte van de lamp aan. Er zijn lampen met 160 Lumen, maar ook met 300 Lumen. De lichtopbrengst van de lamp is afhankelijk van de situatie waarvoor je de hoofdlamp gaat gebruiken. Als je als automonteur de LED Lenser hoofdlamp tijdens je werk gebruikt is 100 Lumen bijvoorbeeld ruim voldoende. Als je de LED Lenser hoofdlamp in de natuur gebruikt tijdens een expeditie, dan ga je buiten de begaande paden. Hier is meestal geen verlichting. Het is dan fijn als de omgeving goed zichtbaar is. Een lamp met minimaal 200 Lumen is hierbij het advies. De reikwijdte van de lamp neemt ook toe als je voor een hoger aantal lumen kiest. Het enige nadeel van een lamp met meer Lumen is het gewicht van de LED Lenser hoofdlamp. Voor een grotere lamp is een zwaardere accu nodig. Je sleept dus meer gewicht met je mee als je een hoofdlamp met 300 Lumen vergelijkt met 220 Lumen.

Extra opties Led Lenser hoofdlamp

Bij de luxe uitvoering van de Led Lenser hoofdlamp kom je extra opties tegen. Een extra optie die je tegenkomt is een ingebouwde LED lamp of Power LED. Power LED is een nieuwe generatie LED lampen. Normaal maakt LED gebruik van laag stroom. Bij Power LED maakt de lamp gebruik van hoog stroom en is de lichtopbrengst hoger. Het enige nadeel van een Power LED is dat de lamp veel warmte afgeeft. Bij de Power LED lampen wordt daarom een koelplaat ingebouwd om de lamp te koelen. Een andere optie bij de LED Lenser hoofdlamp is waterbestendigheid. Als je de hoofdlamp gebruikt tijdens trektochten door de natuur, dan is het niet altijd mooi weer. Het is dan fijn als je hoofdlamp niet kapot gaat door de regen. Vooral voor buitensporters is deze functie belangrijk om op te letten. Een andere handige functie is de dimfunctie. Met de dimfunctie kan je de lichtopbrengst handmatig regelen. Door de lamp te dimmen verbruik je minder stroom. Dit zijn allemaal opties waar je op kan letten bij een LED Lenser hoofdlamp kopen.

Vragen en advies

Kies de Led Lenser hoofdlamp die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een Led Lenser hoofdlamp? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links